[Advertorial] Majlis Kutipan Amal dan Iftar: Rumah Kebajikan Siti Noraini

altDatanglah Beramai-ramai ke Majlis Amal Berbuka Puasa (IFTAR) anjuran Siti Noraini Nursing Home!

Penghuni rumah jagaan Siti Noraini ini terdiri daripada golongan warga emas yang kurang berkemampuan dari segi kesihatan fizikal dan juga kewangan. Kebanyakan mereka menghidap pelbagai penyakit kronik, lumpuh anggota badan, menghidapi penyakit sawan, dan juga telah diabaikan oleh anak-anak.

Mereka amat memerlukan bantuan kewangan daripada anda semua bukan sahaja untuk menyara kehidupan mereka tetapi juga untuk memastikan mereka dapat terus menetap di tempat kediaman mereka sekarang. Kami mensasarkan kutipan derma sebanyak RM33,000 iaitu cuma 10% daripada kos pembelian rumah kebajikan ini.

-Sekiranya anda tidak dapat menghadirkan diri majlis amal tersebut, anda boleh membeli tiket majlis berbuka puasa ini dan menghantar wakil daripada pihak anda.

-Sekiranya anda tidak membeli tiket majlis amal berbuka puasa ini, anda masih boleh menyumbang sedikit sebanyak bantuan kewangan kepada mereka.

-Sekiranya anda tidak dapat memberikan bantuan kewangan(derma) kepada rumah kebajikan ini, kami tetap mengharapkan jasa baik anda untuk menyebarkan artikel ini kepada rakan-rakan anda yang lain.

-Dan Insya-Allah dengan segala bantuan yang anda berikan, kami mendoakan agar Allah sentiasa merahmati kehidupan anda setiap masa. Amin..

Nabi S.A.W bersabda yang bermaksud, “Barang siapa yang bersedekah sebesar biji kurma dari hasil yang baik dan Allah S.W.T hanya menerima sesuatu yang baik saja. Nescaya Allah S.W.T akan menerimanya dengan tangan kanan-Nya, lalu memeliharanya untuk diberikan kepada pemiliknya sebagaimana salah seorang daripada kalian memelihara anak kudanya hingga (pahala sedekahnya itu) menjadi seperti gunung”. [Hadis Bukhari]

 

 Tarikh dan Hari: Sabtu, 6th Ogos 2011

[Tazkirah oleh Shaykh Waleed Abdul Hakeem daripada Institusi al-Maghrib bermula pada pukul 6 petang]

Tempat : Dewan Masjid UNITEN

Harga Tiket: RM60 dan RM100 sahaja.

UNTUK TEMPAHAN TEMPAT DAN INFORMASI BOLEH MENGHUBUNGI :

Mohd Azim (0126419466)  

Jika anda berminat untuk mendapatkan tiket ke majlis amal berbuka puasa ini tetapi tidak berkesempatan untuk mengambil tiket tersebut sebelum Malam Majlis Amal berbuka puasa ini anda bolehlah menghubungi nombor di bawah dengan segera:

Mohd Azim (012 649466) untuk menempah tiket anda. Maklumkan samada anda sendiri yang akan menghadiri majlis amal berbuka puasa ini ataupun wakil anda. Anda juga boleh membuat bayaran tiket tersebut ke akaun yang tertera di bawah ini dan kami akan memberikan tiket anda sewaktu hari Majlis amal berbuka puasa itu :

AKAUN MAYBANK : Ahmad Fakhri Hamzah & Jamilah Samian

NOMBOR AKAUN MAYBANK : 562 1060 50175

 (Sila maklumkan kepada Mohd Azim setelah anda membuat pembayaran melalui maybank2u atau cash deposit secepat mungkin)

Sekiranya anda berhasrat untuk menderma ke pusat jagaan Siti Nor Aini secara langsung anda bolehlah menderma ke:

PUSAR JAGAAN SITI NOR AINI

CIMB ISLAMIC BANK BERHAD

NOMBOR AKAUN: 1267-0000233-10-1

PENGASAS PUSAT JAGAAN: ABDULLAH NOEL/ SITI NORAINI

(sila maklumkan kepada Siti Noraini- 010 2536750 sejurus selepas anda menderma ke akaun ini)

          Anjuran bersama :

  • Al-Maghrib Institute
  • ILuvIslam.com
  • Mercy Mission
  • UNITEN
  • Young Muslim Project (YMP)
  • PPIM (Muslim Medical Association Malaysia)CUCMS.
  • Ikram Kajang 

Penceramah : Shaykh Waleed Abdul Hakeem

Penulis

Artikel Terkini

Komentar (0)

Tarbiyyah Kreatif
Kembali ke Atas