[Advertorial] Bengkel Mihrab Cinta : Hidup Bertuhan

altKeperluan tentang ketenangan dan kekuatan spiritual mula dirasai bukan sahaja dalam kehidupan harian bahkan dalam dunia perniagaan dan persekitaran korporat.

Dalam Bengkel MIHRAB CINTA Hidup Bertuhan, kami melatih peserta bagaimana mengembang dan menggunakan kekuatan jiwa dalam membentuk kepimpinan yang mantap dan efektif, sehingga mampu menguasai sebarang keadaan dan dalam masa yang sama meningkatkan produktiviti serta kesihatan secara menyeluruh.

Inilah subjek utama dalam Bengkel MIHRAB CINTA Hidup Bertuhan yang kami anjurkan. Hasil rumusan dan pengalaman mendalam Dr. Azhar, yang merupakan pengasas dan pembimbing utama (Master Trainer) Program Soul Power dan Spiritual Intelligence (SQ), terciptalah satu kaedah yang amat praktikal dan efektif menggunakan kaedah Minda Super Sedar (Super Conscious Mind).

Let it be known in recognition of being the first Malaysian, and probably the first NLPer to introduce Spiritual NLP with detail explaination on how brainwaves work in NLP. The spiritual aspect and approaches by Dr. Azhar has made the ever powerful NLP even more dynamics and effective!

Dr. William Horton, Pengasas NFNLP

Salah satu daripada punca kemerosotan kesihatan yang utama adalah disebabkan oleh tekanan (stress). Kajian mendapati 80% hingga 90% masalah kesihatan dan penyakit berpunca daripada tekanan. Justeru ramai di antara kita mengambil pendekatan yang difikirkan terbaik seperti bercuti dan sebagainya.

Namun, ramai yang kurang menyedari bahawa kedamaian sebenarnya berada di dalam diri, dan persoalan yang lebih utama ialah bagaimana untuk mencapainya dan memahaminya dengan lebih lanjut.

Minda Super Sedar

Perlu diperjelaskan di sini bahawa program ini BUKAN sebuah ceramah motivasi. Berbeza dengan program motivasi biasa yang lebih memfokuskan kepada penggunaan Minda Bawah Sedar dalam membentuk minda yang positif, kursus SQ Soul Power yang berteraskan kepada kaedah Minda Super Sedar, melatih peserta menggunakan keupayaan Super Conscious Mind yang dapat memberi impak secara langsung kepada jiwa.

Kajian telah membuktikan bahawa minda yang Positif tidak akan berkekalan sekiranya jiwa tidak Positif, tetapi jiwa yang Positif akan menjamin minda yang Positif 100%!

10 Sebab mengapa ANDA mesti menyertai bengkel ini :

01Meningkatkan produktiviti dan kualiti peserta melalui kekuatan jiwa

02Mempertingkatkan keyakinan diri peserta serta menanam semangat juang yang tinggi

03Melatih peserta membuat keputusan yang tepat (spiritual decision making) dan penyelesaian masalah (SQ problem solving)

04Membentuk sifat kepimpinan peserta yang berkarisma dan disegani

05Membentuk daya kreativiti peserta yang tinggi

06Menanam sifat positif kekal dalam diri setiap pemimpin

07Melatih peserta mengolah kekuatan jiwa dan merasai erti sebenar hidup berTuhan

08Memastikan etiap tindakan yang diambil tepat dengan daya intuitif yang tinggi

09Meningkatkan keupayaan tubuh secara fizikal dan mental, daya tahan penyakit, awet muda serta lebih bertenaga

10Berupaya meningkatkan kreativiti serta mengajar teknik berfikir di luar kotak fikiran untuk penyelesaian masalah

 

Maklumat Bengkel

Tarikh : 19hb Jun 2011 
Masa : 9.30 pagi – 5.00 petang
Tempat   : First Business Inn Hotel, Lorong Hj. Eusoff
Yuran : RM90

Cara Pembayaran

Pembayaran hendaklah dibuat ke akaun Maybank kami, seperti berikut :

Nama Akaun : Nur Ma Amar Enterprise
Nombor Akaun : 551306720093

*Selepas membuat pembayaran, sila emelkan bukti pembayaran bersama Nama, Alamat, No. KP dan No. Telefon kepada shawal[at]iluvislam.com (tukarkan ‘[at]‘ menjadi ‘@’)

Testimonial Peserta

“Saya adalah salah seorang ejen jualan secara langsung. Saya sering mengikuti kursus demi meningkatkan mutu kerjaya saya dalam bidang ini. Pelbagai kursus seperti kursus penggunaan sub conscious mind saya lalui. Namun peningkatannya hanyalah sedikit. Segalanya berubah setelah saya menjalani kursus yang dianjurkan oeh Dr Azhar. Kini saya dapat menggunakan kehebatan diri saya dan teknik-teknik yang diajar untuk berjaya dalam bidang perniagaan saya. Kini saya memiliki rumah hasil perniagaan saya serta kereta dalam masa 7 bulan.” [Puan Siti Rabiah, Kuala Lumpur]

“Di dalam kehidupan kota saya terpaksa kerja lebih masa kerana menampung beban keluarga yang tinggi. Fikiran saya buntu dan terus menerus dengan kehidupan seharian sebegini. Saya dinasihatkan oleh kawan saya agar mengikuti kursus ini dan setelah mengikuti kursus ini dalam masa tiga minggu saya ditawarkan kenaikan pangkat ‘double promotion’. Amat mengejutkan dan saya amat bersyukur kepada Allah SWT.” [Encik Shamsul, Putrajaya]

“Tiap- tiap bulan saya terpaksa berbelanja besar dalam menampung kos rawatan saya. Saya menghidapi penyakit migrain yang teruk dan memerlukan suntikan. Saya telah mencuba kaedah metafizik tetapi malangnya tiada perubahan. Setelah bermeditasi pada bulan yang pertama sakit saya berkurangan dan kini telah 2 tahun sakit saya tidak mengalami sakit migraine.” [Puan Kalsom, Johor]

“Terima kasih. Formula yang diberikan Dr.Azhar dalam meditasi Islam banyak memberi saya kekuatan jiwa dan membuat keputusan yang tepat dan berkesan.” [Encik Habil - EU Monitoring Army, Aceh]

Sebarang pertanyaan boleh diemelkan ke shawa[at]iluvislam.com, atau menghubungi pejabat iluvislam.com di talian 03-42516702 (attn : Shawal)

Siapakah Dr. Azhar Haji Sarip?

Beliau merupakan kolumnis majalah Mingguan Wanita dan ILUVISLAM yang berpengalaman luas dalam bidang pembentukan rohani secara praktikal. Bermula seawal umur 20 tahun, beliau telah banyak mengkaji serta mendalami serta berkelayakan dalam bidang alternative & complimentary medicine.

Beliau juga merupakan Certified Hypnotherapist (USA), Certified NLP Trainer dan merupakan pengasas Spiritual NLP program di Malaysia. Selain itu, beliau juga diiktiraf sebagai wakil tunggal bagi produk Mind Alive Inc. (Canada) untuk memasarkan dan memberi tauliah berkaitan gelombang otak di Malaysia. Beliau amat yakin bahawa kekuatan spiritual yang dibentuk dengan benar dapat memberi impak yang besar dalam kehidupan manusia.

Kegemaran beliau dalam mengkaji kupasan Al-Quran dan Hadith dalam bentuk saintifik telah banyak membantu beliau dalam mengolah formula kekuatan jiwa untuk mencapai keharmonian hidup.

Kini aktif dalam bidang latihan keseimbangan emosi dan pembentukan sahsiah melalui sistem meditasi yang diasaskannya, Meditasi Super Sedar. Beliau juga pernah menjadi ad-hoc counsellor untuk sebuah sekolah swasta di Kuala Lumpur.

Beliau telah memberi ‘Personal Coaching’ untuk ribuan individu termasuk beberapa kenamaan bagi mencapai kejernihan jiwa dalam membuat keputusan.  Selain latihan Meditasi Super Sedar, beliau juga terlibat dalam latihan Transformasi Jiwa, Character Building, Effective Communication serta Decision Making melalui sistem Super Conscious Awareness. Hasil ramuan pengetahuan dan pengalaman dalam pembentukan spiritual telah menjadikan setiap kaedah dalam latihan beliau begitu praktikal dan efektif.

Penulis

Artikel Terkini

Komentar (0)

Tarbiyyah Kreatif
Kembali ke Atas